Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: “Τελικός” για τους “ερυθρόλευκους”. Ιστορική βραδιά για Σπανούλη


Με ένα ματς “τελικό” αρχίζει το 2020 για τον Ολυμπιακό που υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (21:00, NewsIt.gr, Novasports) για την 17η αγωνιστική της Euroleague, με την βαθμολογική κατάσταση και των δύο ομάδων στη διοργάνωση να είναι οριακή.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε απόψε (2/1) στο ΣΕΦ (21:00, NewsIt.gr, Novasports), για την 17η αγωνιστική της Euroleague, με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει ελπίδες για την οχτάδα, ένα ματς που κρίνεται οριακό καθώς και οι Τούρκοι βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση με αυτή των “ερυθρολεύκων”. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 6-10 ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για την Φενέρμπαχτσε, που βρίσκεται στο 5-11 και προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα δεν θα έχει, όπως όλα δείχνουν, στη διάθεσή του τον Αντώνη Κόνιαρη, που εδώ και μέρες ταλαιπωρείται από φλεγμονή στο κάτω χείλος και έτσι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 11άδα, αφού εδώ και μέρες αποτελεί παρελθόν και ο Κέβιν Πάντερ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι με τον Βασίλη Σπανούλη μάλιστα να έχει το κίνητρο να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, καθώς απέχει μόλις δέκα πόντους (4.143) από το να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152), κάτι που δεν κατάφερε να το κάνει την προηγούμενη εβδομάδα στο “Παλαού Μπλαουγκράνα”, παρόντος του Ισπανού.

Η Φενέρμπαχτε στον αντίποδα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, ιδιίως στη ρακέτα, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Γιαν Βέσελι και Αχμέντ Ντουβερίογλου, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άφησε στην Πόλη και τον Τζόφρι Λοβέρν, που δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του. Ντεμπούτο θα κάνει ο Μάλκολμ Τόμας, που θα είναι και ο μοναδικός γνήσιος σέντερ της 12άδας.

Όσον αφορά την παράδοση του ζευγαριού, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε θα αναμετρηθούν για 35η φορά στη διοργάνωση με την ομάδα του Πειραιά να έχει την υπεροχή με 14 νίκες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Τσεχία).

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ