Νετανιάχου: Ιστορική μέρα – Το Ισραήλ γίνεται μια ισχυρή ενεργειακή χώρα


«Είναι μια ιστορική ημέρα για το Ισραήλ, που γίνεται μια πολύ ισχυρή ενεργειακή χώρα», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό του φυσικού αερίου EastMed.

«Χαιρετίζω την συνεργασία με Κύπρο και Ελλάδα, που προσθέτει στην ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή. Δεν στρεφόμαστε εναντίον καμιάς άλλης χώρας. Δουλεύουμε για το καλό των λαών μας», συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε ακόμα σε μια ανωμαλία –όπως την χαρακτήρισε- από ιστορικής σκοπιάς: «Εμείς δημιουργήσαμε τα θεμέλια και τις αξίες που έχουν επικρατήσει στην ανθρωπότητα. Στην σύγχρονη εποχή υπήρχε έλλειψη επαφής των χωρών μας, κάτι που διορθώσαμε».

«Πέρα από τις εξωτερικές μας σχέσεις, έχουμε δημιουργήσει τώρα και μια κοινή συνεργασία με τις άλλες χώρες της Αν. Μεσογείου», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να εντατικοποιήσουμε αυτά που είναι προς το κοινό συμφέρον μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στις συμφωνίες που υπέγραψε το Ισραήλ με τους Άραβες γείτονές του, λέγοντας ότι ενισχύουν την ειρήνη στην περιοχή.

«Αυτή τη μέρα θα την θυμόμαστε όλοι», κατέληξε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ