Καιρός: «Βόμβα» Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες – Σήμανε συναγερμό


Για την «ισχυρότερη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα» προειδοποίησε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος αναφερόμενος στα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα κάνουν την εμφάνισή τους από την προσεχή Κυριακή, 5 Ιανουαρίου.

«Όλα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή. Περιμένουμε παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα», είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

«Περιμένουμε δηλαδή με λίγα λόγια πολλές χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα: θα πέσει δηλαδή η θερμοκρασία 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια θα έχουμε δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες», πρόσθεσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Την ίδια ώρα, ο υπογράμμισε ότι αναμένονται από το «μεσημέρι της Κυριακής πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας οι οποίες θα δώσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και γρήγορα μέσα στη μέρα θα κατέβουν νοτιότερα. Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και στη «Ζηνοβία» δηλαδή θα επηρεαστούν ως προς τις χιονοπτώσεις οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλαδή από το Πήλιο και νοτιότερα, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες. Θα χιονίσει και στις Κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές των Βορείων Κυκλάδων με χαμηλότερο υψόμετρο».

Θα χιονίσει και στην Αττική

Αναφερόμενος στα καιρικά φαινόμενα που θα υπάρξουν στην Αττική εξήγησε ότι «περιμένουμε βροχές κατά διαστήματα από μεσημέρι προς απόγευμα και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις ορεινές περιοχές. Από αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Ο Γιάννης Καλλιάνος κατέληξε λέγοντας πως «ήδη ενημερώνω τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν ώστε να μη ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα όπως είχαμε την προηγούμενη φορά. Πρέπει να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός, να είναι έτοιμοι όλοι. Έχω μιλήσει με τον κ. Χαρδαλιά, έχω μιλήσει με το υπ. Προστασίας του Πολίτη τους έχω εξηγήσει ακριβώς πώς είναι η κατάσταση και θα τους κάνω και ενημέρωση σήμερα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ