Καστοριά: Κλειστά στις 8 Ιανουαρίου τα σχολεία λόγω της παρέλασης του καστοριανού καρναβαλιού


Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Καστοριά, λόγω της παρέλασης του καστοριανού καρναβαλιού.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Σαββόπουλου, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και των τριών δήμων.

Κάθε χρόνο στην Καστοριά, το διάστημα από 6 έως 8 Ιανουαρίου, αναβιώνουν τα Ραγκουτσάρια. Οι συμμετέχοντες μεταμφιέζονται σε ζώα ή αλλάζουν φύλο (οι άνδρες μεταμφιέζονται σε γυναίκες και οι γυναίκες σε άνδρες) και μετά τον αγιασμό των υδάτων ξεχύνονται κατά μπουλούκια στις γειτονιές της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μεγάλη παρέλαση.

«Αυτές τις ημέρες ζούμε σε καρναβαλίστικους, εορταστικούς, ρυθμούς», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, τονίζοντας πως η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης για το διάστημα που διαρκεί το καρναβάλι διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη, με το πέρας των φετινών εκδηλώσεων η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά με στόχο την περαιτέρω εξάπλωση του εθίμου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ