Ο διάδοχος του Σουλεϊμανί απειλεί τις ΗΠΑ: Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών στη Μέση Ανατολή


Ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί διαδέχεται, ως νέος επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, τον Κασέμ Σουλεϊμανί

Ο ίδιος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε πως αναμένει να δει «πολλά πτώματα Αμερικανών» στη Μέση Ανατολή.

Οι δηλώσεις του νέου επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, Εσμαΐλ Καανί, αποτελούν αντίκτυπο της οργής που επικρατεί στο Ιράν από την «εξουδετέρωση» του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Την ίδια ώρα Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε το χτύπημα των αμερικανικών δυνάμεων ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας».

«Ήταν μια εξαιρετική επικίνδυνη, ανόητη κλιμάκωση…Ήταν η πλέον αποτελεσματική δύναμη που πολεμούσε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Κάιντα», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, σύμφωνα με πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας. Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ