Πορτογαλία: Η ιδανική χώρα για όσους θέλουν να ζήσουν καλύτερα μετά τη συνταξιοδότηση


Ο παράδεισος των συνταξιούχων είναι η Πορτογαλία – Το περιοδικό «International Living» κυκλοφόρησε τον κατάλογο με τις καλύτερες χώρες για συνταξιούχους το 2020. 

Αν σκέφτεστε να ζήσετε ως συνταξιούχος στο εξωτερικό, τότε πρώτη σας επιλογή θα πρέπει να είναι η Πορτογαλία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα της Ιβηρικής θεωρείται ιδανική για όσους θέλουν να ζήσουν καλύτερα μετά τη συνταξιοδότηση.

Η χώρα αναδείχθηκε ως η καλύτερη σε επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης, κόστους διαβίωσης αλλά και φιλοξενίας.

Η Πορτογαλία με τις αμμουδερές παραλίες, τα πανέμορφα πλακόστρωτα και τα μαγευτικά μεσαιωνικά κάστρα, είναι ιδανική για όλους όσοι σκέφτονται να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους εκεί.

Το περιοδικό «International Living» κυκλοφόρησε τον κατάλογο με τις καλύτερες χώρες για συνταξιούχους το 2020.

Η Πορτογαλία κατέλαβε την πρώτη θέση κερδίζοντας υψηλούς βαθμούς από θέμα ποιότητας στην υγειονομική περίθαλψη, ένα λογικό κόστος διαβίωσης και την ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να προσαρμοστεί στη χώρα.

Οι κάτοικοι είναι φιλικοί και, ενώ δεν είναι μια αγγλόφωνη χώρα, πολλοί ντόπιοι μιλούν αγγλικά. Πέρυσι η Πορτογαλία κατείχε την έβδομη θέση .

Σύμφωνα με το περιοδικό International Living , ένα ζευγάρι θα μπορούσε να απολαύσει μία καλή ζωή με 2.200 δολάρια το μήνα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας έρχεται ο Παναμάς και στην τρίτη η Κόστα Ρίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δεκάδα της λίστας, συγκαταλέγονται μόνο τρεις Ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ