Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Τρέμει όλος ο πλανήτης – Εκατομμύρια αναζητήσεις στο Διαδίκτυο

Σε αναβρασμό βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, λόγω των εξελίξεων που προέκυψαν από την εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί, που «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία.

Αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες του διαδικτύου, που αναζητούν την φράση «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», καθώς ο φόβος για κλιμάκωση των συγκρούσεων αλλά και ενός παγκοσμίου πολέμου είναι μεγάλος. Πλήθος ανθρώπων ανά τον κόσμο –αλλά ιδιαίτερα πολίτες των ΗΠΑ- αναζητούν τον όρο «WWIII» ή «World War 3» τόσο στην Google όσο και στο Twitter, όπου έχει γίνει το πιο δημοφιλές τρεντ, όπως γράφει ο βρετανικός Independent.

Κάθε ένα από τα κορυφαία θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου συσχετιζόταν με το θέμα, μεταξύ άλλων trends όπως ήταν ο Τραμπ, το Ιράκ, το Ιράν, η Μέση Ανατολή και ο Σουλεϊμανί.

Οι αναζητήσεις στην Google ήταν εκατομμύριες. Ενώ υπάρχει πάντα κάποιο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου πολέμου, η Google έδειξε ότι οι έρευνες αυξήθηκαν σχεδόν 100 φορές από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας.

Ακόμα και η ίδια η αναζήτηση της είδησης έγινε τρεντ, καθώς μέσα στη μέρα μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην Google ήταν η ερώτηση «γιατί είναι ο παγκόσμιος πόλεμος τρεντ».

Η πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

«Ενώ μερικοί έχουν περιγράψει τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι ως ”κήρυξη πολέμου’’ από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Ιράν, είναι σημαντικό τόσο να μην υπερεκτιμάται ούτε να υποτιμάται η σημασία της στιγμής» γράφει το BBC.

«Αυτό δεν θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βασικοί παράγοντες που ενδέχεται να εμπλακούν σε μια τέτοια σύγκρουση, για παράδειγμα η Ρωσία και η Κίνα, δεν είναι σημαντικοί παράγοντες σε αυτό», εξηγείται.

«Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει καθοριστική στιγμή για τη Μέση Ανατολή και για το ρόλο της Ουάσινγκτον σε αυτήν. Βαρυσήμαντα αντίποινα αναμένονται από το Ιράν, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κύκλο δράσης και αντίδρασης που θα μπορούσε να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά σε μια ισχυρή σύγκρουση».

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αμερική, γεγονός που μαρτυράται από την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας και γενικά των αρχών ασφαλείας στις μεγάλες χώρες.

Το μήνυμα, χθες (03/01), του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στο Ιράκ και στις γύρω χώρες, να τις εγκαταλείψουν με κάθε μέσο, έδειξε και την κατάσταση πανικού που βιώνουν.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here