Φοροδιαφυγή: Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο» της ΑΑΔΕ


ΑΑΔΕ: Ο Προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της υποχρέωσης των φορολογούμενων να πληρώνουν με κάρτες είναι ένα από τα μέτρα που θα βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Περισσότερες από 30.000 μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων από την ΑΑΔΕ

Ο κίνδυνος παραγραφής με την παρέλευση 5ετίας κινητοποιούν με μεγαλύτερη ένταση τον φοροελεγκτικό μηχανισμό. Μάλιστα με εντολή Πιτσιλή προγραμματίζονται για φέτος 45.990 έλεγχοι της Εφορίας.

«Ζεσταίνει» τις μηχανές της και η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), που έχει στα χέρια της ήδη την λίστα των υπόπτων, με εντολή να «τρέξει» τουλάχιστον 620 έλεγχους-έρευνες και 17.720 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης.

Για το 2019, είχε στόχο 16.000 ελέγχους. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος, στο ενδεκαμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019, είχε φτάσει ήδη στους 19.650.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των ελέγχων αποκάλυψαν τη μεσαία φοροδιαφυγή ύψους 162 εκατ. ευρώ από 12.200 επιχειρήσεις. Αναλογεί μέση απόκρυψη 13.300 ευρώ, αλλά μετά από αυτούς τους μερικούς ελέγχους ακολουθεί πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα για διαπιστωμένους φοροφυγάδες, αλλά και τους συναλλασσομένους με αυτούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ