«Ηφαιστίων»: Η εξέλιξη της σφοδρής κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες (pics)

Καιρός σήμερα – Ειδήσεις: Χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας και βροχές κυρίως στο Αιγαίο αναμένονται τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 (Θεοφάνεια) – Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές – Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά της Αττικής και χιόνι που θα εναλλάσσεται με χιονόνερο στην Αθήνα και στα κεντρικά του νομού, ήδη σημειώνονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 5/1.

Βροχοπτώσεις που κατά περιόδους θα εναλλάσσονται με χιονόνερο θα σημειωθούν στα νότια του νομού.

202001070000_f_snow_ath_48.png
Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες θα υπάρχει χιονόστρωση τη νύχτα της Δευτέρας 6/1 (Θεοφάνεια) προς Τρίτη 7/1. Διακρίνεται ότι χιονοπτώσεις θα δεχτούν κατά κύριο λόγο τα βόρεια και δυτικά του νομού.Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Παράλληλα, οι ισχυρές βροχές στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αυτής καθώς και οι βροχοπτώσεις στη Εύβοια και οι χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ώρες, θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 6/1.

Ιδιαίτερα για την Κρήτη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κατά τόπους προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

2020010700_high_rain1.png
Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες αναμένονται τα μεγαλύτερα πόσα ολικού υετού (βροχή / χιόνι) έως το βράδυ της Δευτέρας 6/1.Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Κάτω από το 0 η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -3 έως 7.
Στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 10.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7.
Στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 8 βαθμούς.
Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8.
Στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 12 .
Στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here