Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού


Δυο ημεδαποί ηλικίας 26 και 24 ετών αλλά και η οδηγός του οχήματος που χτύπησε τον άτυχο Βούλγαρο, συνελήφθησαν

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις στο πλαίσιο διερεύνησης του τραγικού περιστατικού που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού χθες το απόγευμα, στη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλλήψεις Ελλήνων ηλικίας 26 και 24 ετών, αφορούν την εμπλοκή τους στην επίθεση που δέχθηκε η ομάδα ανθρώπων στην οποία βρίσκονταν ο Βούλγαρος μαζί με άλλους συμπατριώτες του.

Η τρίτη σύλληψη, μιας γυναίκας 26 ετών, αφορά στο τροχαίο που σημειώθηκε με θύμα τον 28χρονο και την εγκατάλειψη του.

Το χρονικό

Το θανατηφόρο περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (05/01) στην οδό Μαρία Κάλλας, προέκταση της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε επίσης και ο τραυματισμός δύο συμπατριωτών του θύματος που διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο χωρίς η κατάστασή της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στις αστυνομικές έρευνες η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας Βορείου Ελλάδος, καθώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία που συνδέουν το συμβάν με οπαδικές διαφορές. Μάλιστα, για το περιστατικό ενημερώθηκε κι ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Βούλγαρος είχε ταξιδέψει τα προηγούμενα 24ωρα μαζί με συμπατριώτες του από την πατρίδα τους στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον ‘Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Ένα 24ωρο μετά το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η παρέα των νεαρών που είχαν έρθει από την Βουλγαρία περπατούσαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής όπου διαδραματίστηκε το αιματηρό επεισόδιο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η παραπάνω ομάδα ατόμων δέχθηκε «επίθεση» από δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και, κατά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Σε αναμονή της νεκροψίας

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του 28χρονου και για το λόγο αυτό διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Η νεκροψία θα δείξει αν ο ξυλοδαρμός από τους οπαδούς ή το γεγονός ότι παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, ήταν ο λόγος που έχασε τη ζωή του.

Εξετάζοντας μάρτυρες και αναλύοντας βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση επίθεση ενώ ο αριθμός τους εκτιμάται ότι προσεγγίζει τους δέκα. Την ίδια ώρα, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν για τα περαιτέρω στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ