Μητροπολίτης Συμεών: «Να αντλήσουμε δύναμη, φως και αυτοπεποίθηση από το Φως του Χριστού»


Στην όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος ευρέθη την Κυριακή «Προ των Φώτων» 5 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να συνεορτάσει με τους πιστούς Άρχοντες και τους ευλαβείς πιστούς την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Ο κ. Συμεών κατέφθασε λίαν πρωί στον Καλλιμάρμαρο και Μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή, σεβασμό και υιική αγάπη από τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους πιστούς, οι οποίοι και υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο με κωδωνοκρουσίες, αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ!

Προ της απολύσεως και σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, ευχόμενος σε όλους η Φώτιση του Αγίου Πνεύματος να συνοδεύει την ζωή μας.

Τον κ. Συμεών προσεφώνησε καλωσορίζοντας στην Ενορία της κωμοπόλεως του Αγίου Κωνσταντίνου ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος με εγκάρδια και πηγαία λόγια Του ευχήθηκε:

«Σεβασμιώτατε, σύμπασα η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σας υποδέχεται και αναφωνούμε και εμείς ως οι παίδες εν Ιερουσαλήμ «Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου», για να σας ενθρονίσουμε στην καρδιά μας, την οποία έχετε ήδη κατακτήσει με την φιλακόλουθη και φιλάγια ζωή Σας, τη σοφία των λόγων Σας και πολλά άλλα ακόμη χαρίσματα και μας κάνετε να αναφωνούμε το ΑΞΙΟΣ!

Δεχθείτε παρακαλώ εξ ονόματος όλων, ως δώρο αυτό το Αρχιερατικό Εγκόλπιο που φέρει τη Εικόνα της Παναγίας Θεοτόκου, το όποιο όταν θα φέρετε να μνημονεύετε στις Αρχιερατικές προσευχές Σας την ευλογημένη αυτή Κωμόπολη, τους κατοίκους της και τους Άρχοντες. Άξιος!».

Ιδιαίτερη συγκίνηση προξένησε στον Σεβασμιώτατο, όταν δύο κορίτσια από το Κατηχητικό της Εκκλησίας του προσέφεραν όμορφα λουλούδια λέγοντάς Του: «Από την πρώτη στιγμή Σεβασμιώτατε Σας έχουμε ενθρονίσει στην καρδιά μας και περιμένουμε να μας οδηγήσετε με τη σκέψη και τα οράματά Σας στην αγάπη του Χριστού. Ευελπιστούμε ότι, θα κερδίσουμε και εμείς την καρδιά Σας, μιας και ξέρουμε ότι αγαπάτε τους νέους. Δεχθείτε με όλη μας την καρδιά και την αγάπη, αυτά τα λουλούδια».

Ο κ. Συμεών με εμφανή τη χαρά και έκδηλα τα συναισθήματα της αγάπης και της συγκινήσεως ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους προσφωνούντας Αυτόν και ομιλώντας για την επικείμενη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Μας Ευλόγησε η Αγάπη του Θεού να βρεθούμε σήμερα στον Άγιο Κωνσταντίνο δίπλα στη θάλασσα για να προεορτάσουμε τα Άγια Θεοφάνεια και να τελέσουμε τον Μέγα Αγιασμό, ο οποίος μας συνδέει με το δικό μας βάπτισμα αλλά και με τη δική μας προοπτική αναβαπτίσεως και αναγεννήσεως.

Η σημερινή εορτή συνδέεται άμεσα με το Φως του Χριστού, το ιλαρό αυτό Φως που φωτίζει, ανανεώνει και αναγεννά.

Τούτη την ημέρα με την ωραία αυτή συντροφιά που έχουμε, θα ήθελα μια φράση που ψάλλαμε νωρίτερα από το Κοντάκιο της εορτής να την προσέξουμε και να την πάρουμε μαζί μας. Όχι μόνο για σήμερα αλλά για κάθε μέρα της ζωής μας και όσοι διαχειριζόμαστε κοινές υποθέσεις θα πρέπει περισσότερο τη Φωνή του Κυρίου να την πάρουμε μαζί μας. Απευθύνεται λοιπόν στον Ιωάννη τον Πρόδρομο ο Κύριος και του λέει «μη δειλιάσης βαπτίσαι με». Ο Ιωάννης ήξερε ποιόν είχε απέναντί του, τον Θεό τον Ίδιο και αυτό του δημιούργησε συστολή και φόβο.

«Μη δειλιάσης βαπτίσαι με», του λέει ο Κύριος και γίνε συνεργός στο Μυστήριο της Αγάπης, της Οικονομίας και τη Σωτηρίας. Αυτή τη φωνή να την βάλουμε και εμείς στην καρδιά μας.

Δυστυχώς πολλές αντιξοότητες μας κάνουν φοβικούς και δειλούς. Έρχεται όμως ο Χριστός να μας δώσει θάρρος και όταν φωτιστούμε από αυτό το Φως το Αληθινό, έχουμε δύναμη να κάνουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην ζωή μας. Μας λέει ότι έχουμε δυνατότητες να μπούμε στη μάχη της ζωής και να αλλάξουμε τα πάντα. Αυτή είναι η φράση του Χριστού. Ίσως επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικής ανασυντάξεως και Εθνικού αναστοχασμού και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Εθνική παλιγγενεσία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γεννηθεί μια νέα αυτοπεποίθηση μέσα μας, μια νέα δυναμική, ένας νέος ενθουσιασμός και σε αυτό πρωτοπόροι να είναι οι νέοι και οι νέες, εσείς παιδιά μου ταρακουνήστε μας όλους και πείτε μας «προχώρα να πάμε μπροστά», δείξτε μας το δρόμο να κάνουμε πραγματικές αλλαγές, να είστε αισιόδοξοι, να έχετε ελπίδα και δύναμη. Δημιουργικότητα που θα φέρει αποτέλεσμα και θα αλλάξει το κόσμο.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να πιστέψουμε στο Φως Χριστού. Να ακούσουμε τη φωνή που μας λέει «Θαρσείτε Εγώ νενίκηκα τον κόσμον». Τίποτα δεν μπορεί να σας μαραζώσει. Πιστέψτε στη δύναμη σας γιατί είστε παιδιά του Προδρόμου, των Προφητών, των ενδόξων προγόνων μας για να συνεχίζουμε τη δική τους παρακαταθήκη, βάζοντας τη δικιά μας πινελιά για ένα καλλίτερο αύριο. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, την πρόσκληση και αγάπη και εύχομαι να αντλήσουμε δύναμη, Φως και αυτοπεποίθηση από το Φως του Χριστού, το οποίο θα φωτίσει τη καρδιά μας, το μυαλό μας, τα συναισθήματά μας, τη σκέψη μας, τα σχέδιά μας, τις πράξεις μας και όλο μας το είναι. Χρόνια Πολλά!».

Ο Σεβασμιώτατος κατόπιν προσκλήσεως της Λιμενάρχου Αγίου Κωνσταντίνου κ. Χαραλαμπίας Σκριμπά, μετέβη στον Σταθμό του Λιμενικού Σώματος της κωμοπόλεως και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενος πατρικώς σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αυτή η χρονιά να συνοδέυεται από Υγεία, Δύναμη και Ευλογία, ώστε με ασφάλεια και επιτυχία να επιτελούνται ορθώς τα ευθυνοφόρα καθήκοντά τους. Μάλιστα ευρισκόμενος στον λιμενικό Σταθμό ο Σεβασμιώτατος τηλεφώνησε στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλίαρη και τον συνεχάρη για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Νομό Φθιώτιδος.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Εξοχώτατο Υπουργό των Οικονομικών της χώρας μας κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους λοιπούς Άρχοντες επισκέφθηκε την Κεντρική πλατεία και τους δρόμους του Αγίου Κωνσταντίνου και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους, έχοντας μια ευχάριστη συναναστροφή με όλους.

Η επίσημη Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην κωμόπολη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος, ολοκληρώθηκε με επίσημο γεύμα προς τιμήν του, τα οποίο και ευγενώς προσέφερε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν: Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος και Λοκρός τη καταγωγή κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος της κωμοπόλεως κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, η Λιμενάρχης Αγίου Κωνσταντίνου κ. Χαραλαμπία Σκριμπά, ο Διοικητής του Α. Τ. Καμένων Βούρλων κ. Απόστολος Ανεστόπουλος και ο Διοικητής της Π. Υ. Αγ. Κωνσταντίνου.

Τα Ιερά αναλόγια διηκόνησαν επαξίως οι Ιεροψάλτες του Ναού, προεξάρχοντος του καλλιφώνου Ιεροψάλτου κ. Ιωάννου Κωστορίζου, τη συνοδεία του Ταμία της Ιεράς Μητροπόλεως μας Ιεροψάλτου κ. Μιχαήλ Παναγιώτου.

Τον Σεβασμιώτατο στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Ρεντίφης, ο Συνταξιούχος Εφημέριος της Ενορίας π. Αθανάσιος Βασιλείου , ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ