Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Χιόνι μέχρι τη θάλασσα στην Μυτιλήνη – Μπλακ άουτ σε Άνδρο και Τήνο


Σαρωτική η κακοκαιριία που έχει σκεπάσει την χώρα.

Ο «Ηφαιστίωνας» δείχνει τα… δόντια του καθώς σάρωνει στο πέρασμά του, «βυθίζοντας» στο σκοτάδι Άνδρο, Τήνο, Κρήτη ενώ χιόνια έπεσαν και στην Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη από την σφοδρή κακοκαιρία αναφέρθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του δήμου Πλατανιά, καθώς και σε περιοχές του δήμου Χανίων, του δήμου Κισσάμου αλλά και στο Ρέθυμνο.

Μάλιστα λόγω των ανέμων δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο οδόστρωμα. Οσον αφορά τα άλλα δύο νησιά το μπλακ άουτ ήταν ολικό με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις η ταλαιπωρία των κατοίκων να είναι μεγάλη, αφού ουσιαστικά βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Σημειώνεται ότι κατά διαστήματα οι άνεμοι από την κακοκαιρία ξεπερνούσαν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Τήνος: Κύματα… μαμούθ στην Κολυμπήθρα

Οπως φαίνεται στο βίντεο του forecastweather.gr που δημοσιεύτηκε στο Facebook η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα κύματα στην περιοχή Κολυμπήθρα της Τήνου.

«Πάγωσαν» Χίος και Λέσβος

Ταυτόχρονα, λόγω της κακοκαιρίας αρκετά προβλήματα υπήρξαν και στη Χίο, στην οποία το χιόνι κατά διαστήματα έπεσε πυκνό. Από την ΕΛ.ΑΣ. χθες λόγω των καιρικών φαινομένων έκλεισε σε ένα σημείο η επαρχιακή οδός Χίου-Βολισσού, ενώ η κίνηση σε πολλά σημεία γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο «Ηφαιστίων» ωστόσο «χτύπησε» και τη Λέσβο. Συγκεκριμένα χιόνισε στη δυτική πλευρά του νησιού και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου. Προβλήματα από την κακοκαιρία υπήρξαν και στην Εύβοια.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ