Τραγωδία στην ταφή του Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια νεκρικής πομπής για τον Κασέμ Σουλεϊμανί, στην γενέτειρά του

Πληροφορίες που ανέρτησε η κρατική τηλεόραση στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για 35 νεκρούς και 48 τραυματίες, χωρίς όμως να παραθέτουν την πηγή απ’ όπου προέκυψαν αυτοί οι αριθμοί.

iran-podopaththikan-2.jpg

Η τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νεκρικής πομπής, που διεξήχθη στη γενέτειρα πόλη του Σουλεϊμανί, το Κέρμαν, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Ιράν.

Η σορός του δολοφονηθέντα κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής στρατηγού, είχε μεταφερθεί εκεί προκειμένου να ταφεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων, Pirhossein Koulivand, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες αλλά δεν έδωσε ακριβής αριθμούς.

«Δυστυχώς σαν αποτέλεσμα του πανικού που επικράτησε κάποιοι από τους συμπατριώτες μας τραυματίστηκαν και κάποιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πομπής», ανέφερε.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους στο έδαφος και άλλους να ουρλιάξουν και να προσπαθούν να τους βοηθήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανάλογη πομπή που διοργανώθηκε στην Τεχεράνη, είχαν συγκεντρωθεί περισσότερο από saying there had been people injured and killed. He εκατομμύριο άνθρωποι.

Ο θάντος του Σουλεϊμανί κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής, έχει προκαλέσει την οργή των Ιρανών κατά των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία έχει φέρει μεγάλη ένταση στη Μέση Ανατολή.

Πηγή πληροφοριών: Associated Press


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ