Λάρισα: Ένορκη ανάκριση διέταξε ο Μητροπολίτης για τον ιερέα που φέρεται να ξυλοκόπησε 60χρονη


Τις ένορκες ανακρίσεις ορίστηκε να τις διεκπεραιώσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λάρισας π. Αθανάσιος Κοζανίτης.

Μετά τις καταγγελίες για χειροδικία ιερέα εις βάρους 60χρονης στη Λάρισα, ο μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος διέταξε ένορκη ανάκριση για τη διερεύνησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, τις ένορκες ανακρίσεις ορίστηκε να τις διεκπεραιώσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λάρισας π. Αθανάσιος Κοζανίτης. Στο πλαίσιο των ανακρίσεων, τις επόμενες ημέρες οι φερόμενοι ως εμπλεκό­μενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πως συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό.

Το περιστατικό που έφερε στο «φως» η εφημερίδα «Ελευθερία», έλαβε χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν ιερέας και επίτροπος με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας –κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν– λογομάχησαν με την πιστή και ο εφημέριος όχι μόνο έχασε την ψυχραιμία του, αλλά και χειροδίκησε σε βάρος της 60χρονης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενο της λογομαχίας ήταν το… δεύτερο αντίδωρο που πήρε η πιστή. Μάλιστα, οι καταγγελίες θέλουν τον Ιερέα να τη χαστουκίζει, να την τραβά από τα μαλλιά, να την χτυπά στον τοίχο έξω από το προσκηνυτάρι, να τις αρπάζει τα αντίδωρα και να τα πετά κάτω.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να υπάρξει και ιατρική γνωμάτευση για το συμβάν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ