Πέτσας στον ΑΝΤ1: Καθοριστική η παρέμβαση Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι η ελληνική πλευρά είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Τραμπ, ενώ υπογράμμισε ότι η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ για τις τουρκικές προκλήσεις, ήταν καθοριστική.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, υπάρχουν τρία βασικά σημεία που δικαιολογούν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς:

-Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.

-Τα σχόλια από την πλευρά του Τραμπ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν εγκωμιαστικά

-Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και βέβαια ο Τραμπ έχουν πλέον ξεκάθαρη άποψη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, θα πρέπει να τονιστούν οι εξελίξεις στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, τόσο με την αναβάθμιση των F-16, όσο και με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, όπου πρόθεση μας είναι η συμφωνία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών.

Ενώ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για το ραντεβού Μητσοτάκη – Τραμπ, υποστήριξε ότι «η μικροψυχία ξεχειλίζει», σε αυτή.

Τέλος είπε ότι την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση του με τον Τραμπ, αλλά και για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ