Μητσοτάκης στους FT: Γεφυρώνουμε το κενό αξιοπιστίας που είχε δημιουργηθεί για την Ελλάδα

Εκτενές δημοσίευμα για την ανάκαμψη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με τίτλο «η Ελληνική Οικονομία: Θα συγκρουστεί η πραγματικότητα με τη φρέσκια αισιοδοξία στην Αθήνα;» δημοσιεύει η εφημερίδα «Financial Times».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σημειώνει πως «η χώρα έχει πλέον ξεπεράσει την κρίση, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των αγορών και θέλει να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων».

«Έχουμε αφήσει πίσω μας μία δύσκολη περίοδο και νομίζω ότι οι εκλογές ουσιαστικά συμβόλισαν το τέλος μίας εποχής η οποία άρχισε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2009. Η άποψή μου είναι ότι αυτή η κρίση διήρκησε πολύ περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της έναν φαύλο κύκλο και μπαίνει σε έναν νέο ενάρετο κύκλο», ενώ εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος μπορεί να ανέλθει στο 3%.

«Νομίζω πως έχουμε ανάγκη από ριζοσπαστικές αλλαγές ώστε να μετατρέψουμε την Ελλάδασε πραγματικό success story. Δεν έχουμε το περιθώριο να προχωρήσουμε με αργούς ρυθμούς. Έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο και πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ και πολλή ενέργεια ως χώρα», αναφέρει.

Οι αρθρογράφοι σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο να πείσουν ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα χαιρέτισε τη σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος μετά τις κάλπες του Ιουλίου, τονίζοντας πως δεν βλέπει τον λόγο γιατί οι κινήσεις της κυβέρνησης για μέτρα ελάφρυνσης ύψους 1,2 δισ. ευρώ στον φετινό προϋπολογισμό και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως 5% σε βάθος τετραετίας να μη μεταφραστούν σε τόνωση των επενδυτικών ροών και της ανάπτυξης. Σημείωσε δε πως συναντά επενδυτές σχεδόν καθημερινά.

Η ενίσχυση της οικονομίας και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων είναι τα όπλα που θα επιστρατεύσει η Ελλάδα ώστε να διεκδικήσει χαλάρωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2021, παρά την έως τώρα διστακτική στάση των εταίρων.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρχε ένα κενό αξιοπιστίας που πρέπει να γεφυρωθεί, και αυτό ακριβώς κάνουμε», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here