Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη: Η ΝΔ θαυμάζει και αντιγράφει τον Τραμπ

Κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Τσακαλώτος με ανακοίνωσή του τονίζει πως οι πολιτικές Μητσοτάκη-Τραμπ είναι ταξικές, στερούν πολλά από τους πολλούς και αδιαφορούν για την υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως ο διάλογο ΜητσοτάκηΤραμπ, αποτελεί παραδοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνησή του εφαρμόζει πολιτικές που ακολούθησαν οι ΗΠΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε στον πρόεδρο Τραμπ:«Έχουμε μειώσει τους φόρους και απορρυθμίζουμε την οικονομία. Ακολουθούμε μια συνταγή που ακολουθείτε και εδώ στις ΗΠΑ.»

Τραμπ: (Γέλια) Ναι έτσι είναι.

Μητσοτάκης: Που έχει δουλέψει εδώ στις ΗΠΑ.

Ήταν από πριν προφανές ότι η ΝΔ θαυμάζει και αντιγράφει τον Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης το λέει και δημόσια.

Το επιχείρημα της δεξιάς παγκοσμίως είναι ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αυξάνει τα φορολογικά έσοδα μέσω της ανάπτυξης. Η ΝΔ το έβαλε και στον προϋπολογισμό.

Η Gillian Tett, αρθρογράφος των Financial Times, συνέκρινε τα στοιχεία του πρώτου 9μήνου του 2017 στις ΗΠΑ(πριν τις φορολογικές μειώσεις του προτύπου του κ. Μητσοτάκη) με το πρώτο 9μηνο του 2018 για τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ σύμφωνα με την S&P. Τα προ φόρων έσοδα των επιχειρήσεων αυτών αυξήθηκαν κατά 13%.

Τι έγινε με τα φορολογικά έσοδα; Από 265 δις το 2017 μειώθηκαν στα 223 δις το 2018. Μείωση 16%.

Ταυτόχρονα σε πρόσφατο άρθρο της σημειώνει ότι η έκρηξη στις επενδύσεις που η διακυβέρνηση Τραμπ είχε υποσχεθεί κάθε άλλο παρά έχει πραγματοποιηθεί. Αντίθετα οι Αμερικανοί επιχειρηματίες κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να χτίζουν νέα εργοστάσια.

Οι πολιτικές Tραμπ – Μητσοτάκη είναι ταξικές πολιτικές. Στερούν πολλά από τους πολλούς και δίνουνε στους λίγους. Οι πολιτικές Τραμπ-Μητσοτάκη αδιαφορούν για την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος.

Αδιαφορούν όμως και για την ειρήνη, τα δικαιώματα, την ελευθερία. Οι πολιτικές Tραμπ- Μητσοτάκη ενδιαφέρονται μόνο για τους λίγους. Και για αυτό είναι επικίνδυνες για τους πολλούς.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here