Αφεντικά στην Κίνα μαστίγωσαν και ανάγκασαν εργαζομένους να φάνε έντομα γιατί…


Στην σύλληψη τριών στελεχών της εταιρίας Ζουνιί προχώρησε η αστυνομία στην επαρχία Γκουιζού της Κίνας

Σοκ προκάλεσε στην Κίνα ένα βίντεο που δείχνει τους μάνατζερ εταιρείαςστην επαρχία Γκουϊζού στα νοτιοδυτικά να μαστιγώνουν εργαζομένους, να τους υποχρεώνουν να πιουν ούρα και να φάνε έντομα επειδή δεν έπιασαν τους στόχους των πωλήσεων!

Η τοπική αστυνομία συνέλαβε τρία στελέχη της εταιρείας στο Ζουνιί, ενώ διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ εκτός από το μαστίγωμα με ζώνες, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονταν να γονατίσουν, να φάνε καυτή μουστάρδα και να ξυρίσουν τα κεφάλια τους. Σ’ ένα από τα μηνύματα που έστειλαν οι μάνατζερ στο προσωπικό, ενημέρωναν ότι θα υποχρέωναν όποιον δεν έπιανε τους στόχους να φάει κατσαρίδες, ή να βγει στους δρόμους και να πουλά προφυλακτικά και πάνες.

Οι περισσότεροι από εκείνους που είδαν το βίντεο, ορισμένοι αναρρωτήθηκαν γιατί οι εργαζόμενοι δεν παραιτήθηκαν. Αλλά όπως είπε ένας απ’ αυτούς, η εταιρεία τους όφειλε δύο μηνιάτικα και θα τα έχαναν σε μια τέτοια περίπτωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ντόρος με το καθεστώς δουλείας σε κινεζικές εταιρείες. Τον περασμένο μήνα 30 εργαζόμενοι σε γυμναστήριο υποχρεώθηκαν να κυκλοφορήσουν με τα εσώρουχά τους στους δρόμους της πόλης Ζιανγκμέν επειδή δεν έπιασαν τους στόχους, ενώ προ διετίας ένας εργοδότης ανάγκασε για τους ίδιους λόγους τους υπαλλήλους του να φάνε ζωντανά σκουλήκια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ