Φρίκη: Άφησαν το μωρό τους στους -7 για να κοιμηθεί σε… καθαρό αέρα και πέθανε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα βρέφος 7 μηνών στη Ρωσία, το οποίο πέθανε στο μπαλκόνι του σπιτιού του από το κρύο, όπου και το άφησαν οι γονείς του για να κοιμηθεί σε… καθαρό αέρα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου στην πόλη Χαμπάροφσκ. Το επτά μηνών αγοράκι, σύμφωνα με τις Αρχές, έμεινε εκτεθειμένο στους περίπου -7 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Σύμφωνα με το BBC, ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πρώτη εκτίμηση για την αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους είναι η υποθερμία.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το παιδί ήταν στο καροτσάκι του στο μπαλκόνι, εκτεθειμένο στο ψύχος, για αρκετές ώρες και, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς του το είχαν αφήσει στο μπαλκόνι για να κοιμηθεί σε καθαρό αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα BBC, αυτό αποτελεί «πάγια» τακτική – εκτός από τη Ρωσία – και στις σκανδιναβικές χώρες να αφήνουν τα μικρά παιδιά σε εξωτερικό χώρο, θεωρώντας πως τους κάνει καλό.

Το τραγικό περιστατικό έχει σοκάρει την κοινή γνώμη αναγκάζοντας το υπουργείο Υγείας να εκδώσει και ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να μην αφήνουν τα παιδιά εκτεθειμένα στο κρύο.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here