Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε το Ιράκ να μετατραπεί σε πεδίο μάχης ξένων δυνάμεων


Η Άγκυρα δεν θέλει να μετατραπεί το Ιράκ σε πεδίο μάχης ξένων δυνάμεων, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βαγδάτη. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιρακινό ομόλογό του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το Ιράκ δεν είναι μόνο του σημειώνοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται εκεί για να το βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στο Ιράκ για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης κρίσης Ιράν και ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Μοχάμεντ Άλι αλ Χακίμ, από την πλευρά του, είπε ότι οι συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η εθνική κυριαρχία της χώρας του από όλες τις πλευρές. Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και, όπως είπε, η Βαγδάτη συνεργάζεται με την Τουρκία στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ