ΥΠΕΞ για Ιράκ: Η Ελλάδα στηρίζει κάθε προσπάθεια για αποκλιμάκωση

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της κατάστασης στο Ιράκ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη (09/01) το Υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η χώρα μας «καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ, οι οποίες φιλοξενούν δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα».

«Είναι άμεση η ανάγκη για αποκλιμάκωση, στη βάση του διαλόγου και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ιράκ και τη Λιβύη. Η συζήτηση περί Λιβύης θα διεξαχθεί παρουσία του Ειδικού Εκπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Gh. Salame.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί διμερώς με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μ. Σχοινά, καθώς και με τον Gh. Salame.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here