Στο μέλλον θα φορτίζει όπου και αν το βάλετε!


Δεν μιλάμε για κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά για το smartphone σας ή μια φορητή συσκευή. Μέσα στο αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η φόρτιση ενός smartphone στο αυτοκίνητο είναι πολλές φορές αναγκαία και για να πραγματοποιηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω καλωδίου δηλαδή, απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον μιας θύρας USB -στα νέα μοντέλα η τάση είναι Type-C.

Ίσως γνωρίζετε πως πολλά από τα καινούργια αυτοκίνητα που παρουσιάζονται διαθέτουν, στη χειρότερη περίπτωση προαιρετικά, ειδικά σημεία ασύρματης φόρτισης. Εφόσον η τηλεφωνική συσκευή υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός ή ο επιβάτης είναι να το ακουμπήσει στην συγκεκριμένη θέση και η φόρτιση ξεκινά αυτόματα.

Αυτό που μάλλον μαθαίνετε τώρα είναι πως στο μέλλον ίσως να μην χρειάζεται καν να βάζετε το smartphone σας στην συγκεκριμένη θέση ασύρματης φόρτισης. Και αυτό επειδή θα μπορεί να φορτίζει όπου και αν το ακουμπήσετε στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας!

Μια τέτοια τεχνολογία παρουσίασε στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας η Yank Technologies. Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει την πολλαπλή φόρτιση smartphones με μόνο περιορισμό την ισχύ φόρτισης στα 30 Watt. Η εταιρία λέει πως προβλέπονται τα μέγιστα όρια SAR που ορίζει η FCC.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η συχνότητα φόρτισης είναι χαμηλή και όχι σε gigahertz (GHz)που εκπέμπει ένα Wi-Fi. Επίσης, λέει πως η ισχύς της εκπομπής είναι στα μόλις 0,06 Watt/ kg όταν ένας χρήστης κινητού την ώρα που μιλά δέχεται στα 1,1-1,5 Watt/ kg.

Ωστόσο, ακόμη και αν ισχύουν τα παραπάνω δεν θα νιώθατε κάπως άβολα όταν στις τόσες ώρες που περνάτε στο αυτοκίνητό σας γνωρίζατε πως υπάρχει γύρω σας ένα έστω και μικρής έντασης ηλεκτρομαγνητικό πεδίο;


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ