Το ξέσπασμα Έλληνα ναυτικού: Τέσσερις μήνες «όμηροι» στο Τζιμπουτί


Σε απόγνωση βρίσκονται οι Έλληνες ναυτικοί που παραμένουν «όμηροι» στα ανοιχτά του Τζιμπουτί από τον Σεπτέμβριο

Ο μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος» κ. Γιώργος Μπουγιούκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», εξέφρασε την αγανάκτησή του.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Κρατούμαστε χωρίς λόγο. Είναι εντελώς άδικο, παράνομο να μας κρατούν αιχμαλώτους τον 21ο αιώνα για κάτι που δεν φταίμε», είπε ο κ. Μπουγιούκας μιλώντας στον ANT1.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος.

«Αισθάνομαι ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Ήρθα υγιέστατος, μετά από τέσσερα χειρουργεία καρδιάς και κρατούμαι για μήνες αιχμάλωτος. Το φαγητό είναι της πλάκας, έχουμε γεμίσει σκουπίδια, λες και είμαστε στο Γκουαντάναμο», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι τα φάρμακα που χρειαζόταν για την καρδιά του έφθασαν στο πλοίο μετά από 17 ημέρες, ενώ όταν τον άφησαν να βγει για να εξεταστεί από γιατρό, τόνισε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο καράβι. «Προτίμησα να πάω φυλακή παρά να γυρίσω. Αλλά με εκβίαζαν και τελικά επειδή με πήραν από την πρεσβεία αποφάσισα να γυρίσω και να συνεχιστεί ο Γολγοθάς», υπογράμμισε ο κ. Μπουγιούκας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες ναυτικοί εγκλωβίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία «Πτολεμαίος» και «Αρίμπας» (δύο ναυτικοί στο ένα πλοίο, τρεις στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ