Χαρίτσης εναντίον Άδωνι για τις δηλώσεις του περί αλλοίωσης του πληθυσμού από τους πρόσφυγες


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη περί αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας από το προσφυγικό, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Χαρίτση να κάνει λόγο για ρατσιστικές και εξαιρετικά επικίνδυνες δηλώσεις.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το προσφυγικό, με αφορμή τη ναυτική τραγωδία που έλαβε χώρα ανοιχτά των Παξών και στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άτομα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης, σχολίασε – αρχικά – το γεγονός ότι οι επιβαίνοντες του σκάφους, που βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, κάλεσαν το «112» για να ζητήσουν βοήθεια.

«Πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι, που γνώριζαν ότι λειτουργεί το 112», είπε και συνέχισε:

«Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας, που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Χαρίτση.

«Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, περί προσπάθειας “αλλοίωσης του πληθυσμού”, κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

«Ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή», προσέθεσε και υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που «οφείλει επιτέλους να πάρει θέση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης ρωτά αν ο πρωθυπουργός «συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας» και «ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα. Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγας Γεροβασίλη, η οποία του απάντησε: «Μην ανοίγετε τέτοιο θέμα. Εδώ πνίγονται άνθρωποι. Αλλοίωση χώρας από ανθρώπους, αλλοιώνεται η χώρα από ανθρώπους;»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ