Ραγδαίες εξελίξεις: Tέλος η εκεχειρία στη Λιβύη – Ξαναρχίζει ο εμφύλιος


Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας μόλις λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η έναρξή της.

Μόλις λίγες ώρες φαίνεται ότι διήρκεσε η κατάπαυση πυρός στην Λιβύη, καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για παραβιάσεις της και οι μάχες πλησίον της πρωτεύουσας, Τρίπολης, συνεχίζονται, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησαν εκεχειρία στην περιοχή. Η έκκλησή τους εισακούσθηκε, ωστόσο η κατάπαυση πυρός αποδείχθηκε εύθραυστη.

Κράτησε μόλις λίγες ώρες

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, την αναστολή της επιχείρησής τους για την κατάληψη της Τρίπολης από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χάφταρ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει εκεχειρία στη δυτική Λιβύη, μια περιοχή που περιλαμβάνει και την Τρίπολη, από τις 00:01 σήμερα Κυριακή (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με την ΚΕΕ να συμφωνεί.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα τα ξημερώματα η ΚΕΕ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ανέφερε: «Σε απάντηση στην έκκληση του Τούρκου και του Ρώσου προέδρου για κατάπαυση του πυρός ο επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε εκεχειρία ξεκινώντας από τις 00:00 της 12ης Ιανουαρίου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ