Megxit: Κρίσιμο ραντεβού του Χάρι με τη βασίλισσα Ελισάβετ – Ο φόβος του πρίγκιπα


Λήγει το τελεσίγραφο για την λύση του #Megxit

Σήμερα, Δευτέρα (13/01) θα γίνει η καθοριστική συνάντηση για το μέλλον του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος αποφάσισε με τη σύζυγό του και Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν τον ρόλο των «ανώτερων μελών» της βασιλικής οικογένειας

Ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντήσει την γιαγιά του για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το περίφημο Megxit, το οποίο προκάλεσε αναταραχή στο Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, για το οικογενειακό συμβούλιο, ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε εσπευσμένα πτήση από το Ομάν όπου βρίσκονταν για να συμμετέχει στις συναντήσεις.

Η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται στον Καναδά, μαζί με τον γιο της Άρτσι, και αναμένεται να συμμετάσχει στη συνάντηση μέσω τηλεφώνου αν το επιτρέψει η διαφορά της ώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News και του Observer.

AP_20012399175813.jpg
Λήγει το τελεσίγραφο για την λύση του #Megxitap

Σύμφωνα με τη Daily Mail, σύμβουλοι της βασίλισσας εργάζονται, προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε να λυθούν διαδικαστικά θέματα, τα οποία ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να επιλυθούν. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μιλήσει ήδη με τον πρίγκιπα Χάρι, όπως και με τον αδερφό του Γουίλιαμ, ο οποίος δήλωσε πως πλέον δεν είναι σε θέση να τον προστατεύει άλλο. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Βρετανοί, ο πρίγκιπας Χάρι θα προειδοποιηθεί πως ακόμη δεν έχει τελειώσει η κρίση και θα γίνει σειρά προτάσεων στις οποίες αναμένεται να υπάρξουν πιέσεις για να κλείσει το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο φόβος του Χάρι

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, που βρίσκονται κοντά στον πρίγκιπα Χάρι και την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό, ο πρίγκιπας θέλησε να επιταχύνει τις διαδικασίες της παραίτησης από τα ανώτερα κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας, επειδή φοβήθηκε πως η «αναστατωμένη» σύζυγός του βρίσκεται «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης».

«Ο πρίγκιπας φοβήθηκε πως η Μέγκαν θα καταρρεύσει, αν παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», υποστήριξαν οι ανώνυμες πηγές και πρόσθεσαν πως ο Χάρι πιστεύει ότι η ζωή στο παλάτι έφερε την Μέγκαν στα «όριά της».

Θα πάρει μήνες η μετάβαση στην «ανεξαρτησία» τους

Προκειμένου να γίνει ευκολότερη η διαδικασία «ανεξαρτησίας» του ζευγαριού έχουν γίνει συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Καναδά, αλλά θα χρειαστούν εβδομάδες, ίσως και μήνες, για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Υπάρχουν ζητήματα όπως η βίζα τους, οι φόροι, η ασφάλεια και άλλα που πρέπει να επεξεργαστούν, από την στιγμή που το ζευγάρι αποφάσισε να πάει να μείνει τον μισό χρόνο στην βόρεια Αμερική και τον άλλο μισό στην Βρετανία.

AP_18198472746421.jpg
Για τηλεφωνική παρέμβαση ετοιμάζεται η Μέγκαν Μαρκλap

Από το περιβάλλον του Μπάκιγχαμ αναφέρουν πως θα προκληθούν «σεισμικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και στον ρόλο τους στην βασιλική οικογένεια», αλλά πως για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να γίνουν «πολύπλοκες συζητήσεις μετά από πολύ σκέψη».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ