ΔΕΗ: Περισσότεροι από 110.000 καταναλωτές ρύθμισαν τις οφειλές τους

Πάνω από 110.000 καταναλωτές έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στην ΔΕΗ, συνολικού ύψους 155 εκατ. ευρώ, με το νέο σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου.

Βελτίωση εισπραξιμότητας και περιορισμός διαρροής καλών πελατών της ΔΕΗ προς τον ανταγωνισμό καταγράφεται το τελευταίο 3μηνο, με την εφαρμογή του συστήματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ρεύματος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από την επιχείρηση, πάνω από 110.000 καταναλωτές έχουν ρυθμίσεις τις οφειλές τους, ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ, με το νέο σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου.

Στο ίδιο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα παρατηρείται σταθεροποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και βελτίωση της εισπραξιμότητας καθώς οι εισπράξεις ξεπερνούν τις τιμολογήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μαζί με τις νέες τιμολογήσεις εισπράττονται και παλαιότερες οφειλές.

Η ρύθμιση οδήγησε σε σταθεροποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και βελτίωση της εισπραξιμότητας, καθώς στα ταμεία της ΔΕΗ εισρέουν πλέον περισσότερα από όσα τιμολογούνται, κάτι που σημαίνει ότι εξοφλούνται και παλαιότερες οφειλές.

Με το νέο σύστημα διακανονισμών προβλέπονται χαμηλότερες προκαταβολές και ήδη παρουσιάζεται σημαντικό ενδιαφέρον από πελάτες της ΔΕΗ, ιδιαίτερα από τις κατηγορίες εκείνων των οφειλετών που χρωστούν μεγαλύτερα ποσά και θέλουν να επωφεληθούν από τη μικρότερη προκαταβολή.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα προβλέπονται τα εξής:

  • Για οφειλή έως 500 ευρώ προκαταβολή 10% και 5 μηνιαίες δόσεις
  • Για οφειλή από 500 έως 100 ευρώ προκαταβολή 10% και 8 μηνιαίες δόσεις
  • Για οφειλή από 1000 έως 2000 ευρώ προκαταβολή 15% και 12 μηνιαίες δόσεις
  • Για οφειλή από 2000 έως 3000 ευρώ προκαταβολή 20% και 18 μηνιαίες δόσεις
  • Για οφειλή πάνω από 3000 ευρώ είτε προκαταβολή 20% και 18 μηνιαίες δόσεις είτε προκαταβολή 30% και 24 μηνιαίες δόσεις.
    Η προϋπόθεση

Προσοχή: Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθμιση, να εξοφλούνται εμπρόθεσμα οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασμοί (λογαριασμοί που εκδίδονται μετά τη ρύθμιση).

Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος χάσει τη ρύθμιση, για να ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τους τρέχοντες λογαριασμούς ενώ αντίθετα, οι πελάτες που είναι συνεπείς στη τήρηση του διακανονισμού, δικαιούνται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here