Τι συμβολίζει το κίτρινο χρώμα και οι αποχρώσεις του;


Τα χαρακτηριστικά του κίτρινου.

Το κίτρινο είναι ένα από τα ψυχολογικά βασικά χρώματα και συνδέεται με τα συναισθήματα και το νευρικό σύστημα.

Έχει σχετικά μεγάλο μήκος κύματος και είναι συναισθηματικά διεγερτικό κάνοντάς μας να νιώθουμε περισσότερο σίγουροι με τον εαυτό μας, πιο θετικοί και πιο αισιόδοξοι.

Το κίτρινο τονώνει την αυτοεκτίμησή μας.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά του κίτρινου

Ο λάθος τόνος του κίτρινου ή το υπερβολικό πολύ κίτρινο μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό , άγχος, νευρικότητα και κατάθλιψη. Στη χειρότερη περίπτωση, τοκίτρινο μπορεί να προκαλέσει τάσεις αυτοκτονίας.

Οι πολλές αποχρώσεις του κίτρινου

Μερικές από τις πολλές αποχρώσεις του κίτρινου είναι το κίτρινο του ασφόδελου, της μανόλιας, του ήλιου, η ώχρα και μετά το ψυχρό λεμονί και το φωτεινό κίτρινο.Το ζήτημα είναι απλώς να βρείτε το σωστό τόνο για εσάς.

Το κίτρινο σε δράση

Το κίτρινο , όπως αναφέρει η Karen Haller στο βιβλίο της « Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων, Πώς να χρησιμοποιήσετε την ψυχολογία του χρώματος για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας», εκδόσεις διόπτρα, είναι το χρώμα της λιακάδας και η λιακάδα φέρνει ευτυχία. Οι επιχειρήσεις που απευθύνονται σε παιδιά ξέρουν ότι το κίτρινο στα καταστήματα τους κάνει τα παιδιά χαρούμενα – και όταν τα παιδιά είναι χαρούμενα, οι γονείς είναι πιθανότερο να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

Όταν χρησιμοποιείτε το χρώμα για να προκαλέσετε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά, είναι σημαντικό να σκέφτεστε τις θετικές συμπεριφορές που θέλετε να προκαλέσετε και να θυμάστε τα πιθανά αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να πυροδοτήσει το χρώμα. Η χρήση του σωστού τόνου στη σωστή αναλογία και στη σωστή θέση είναι εξαιρετικά σημαντική αν θέλετε να προκαλέσετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Μη σκέφτεστε να τονώσετε τη διάθεσή σας με άφθονο κίτρινο επειδή υπερβολικά πολύ κίτρινο χρώμα θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να επιδεινώσει την κατάσταση.

πηγή: Mothersblog.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ