Χαρίτσης για πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της ΝΔ: Το μόνο που επαληθεύεται είναι η ανικανότητά της


«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το 1ο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως», υπογραμμίζει σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία της για άλλη μια φορά. Κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θυσιάζει τις δημόσιες επενδύσεις για να κάνει επιδοματική πολιτική μέσω του κοινωνικού μερίσματος», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο διακυβέρνησης, όμως, πέτυχε το ακατόρθωτο: Συρρίκνωσε ταυτόχρονα και το κοινωνικό μέρισμα, αφήνοντας εκτός εκατομμύρια δικαιούχους, αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις περικόπτοντας το ΠΔΕ κατά 1,1 δισ. ευρώ, κλείνοντας τη χρονιά με ιστορικό χαμηλό 20ετίας».

«Χαμένοι αυτής της κυβερνητικής αποτυχίας; Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται» επισημαίνει, ενώ συμπληρώνει ότι «χαμένοι» είναι επίσης «και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, καθώς πόροι ύψους 850 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λείπουν ήδη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που πλήθος έργων σε όλη τη χώρα έχουν οδηγηθεί σε κατάργηση, πάγωμα και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις».

«Οι υποσχέσεις της ΝΔ για μπουλντόζες, επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς. Το μόνο που επαληθεύεται είναι ο λαϊκισμός και η ανικανότητά της», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ