Σε νομοθετικό «πυρετό» η Βουλή: Έρχονται 15 νομοσχέδια – Ποια θα ψηφιστούν μέσα σε δύο εβδομάδες


Σε νομοθετικό «πυρετό» μπαίνει η Βουλή τον επόμενο μήνα, καθώς δεκαπέντε νομοσχέδια είναι προ των πυλών του Κοινοβουλίου, προθερμαίνοντας το κλίμα πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συνεδρίαση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ποδαρικό» θα κάνει ο εκλογικός νόμος με τη ψηφοφορία να προγραμματίζεται για τις 22 Ιανουαρίου. Η επεξεργασία του εκλογικού νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, με στόχο να ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα είτε την επομένη.

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μεταξύ των 15 νομοσχεδίων θα είναι και η κύρωση της σύμβασης αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ η οποία θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Την ίδια εβδομάδα είτε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, είτε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ αυτή την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.

Πέραν όμως των δεκαπέντε νομοσχεδίων υπάρχουν ακόμα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία βρίσκονται σε ώριμη φάση. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας, το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και το νομοσχέδιο για πολιτική προστασία. Επίσης προετοιμάζονται, χωρίς ακόμα να υπάρχει ενημέρωση για σύντομη κατάθεση τους, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Τέλος, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσιοχοΐδης θα μεταβεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα αστυνομικής βίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ