Επιλέγοντας… Δημοκρατικό Κράτος” του Κώστα Χρονόπουλου


Μερίδα συνελλήνων πιστεύει πως κληρονομικά και δικαιωματικά της ανήκει η δημοκρατία. Έχοντας συνεπώς το (ένα και αδιαφιλονίκητο) … κρατούμενο, θεωρεί ότι μπορεί να συμπεριφέρεται … αντιδημοκρατικά.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Κάποιοι  ανέχονται -αρρωστημένα- τους ταραξίες, τους εκνόμους, τους “κοινωνικούς βασανιστές”.

Αποτέλεσμα : ένα μόρφωμα μπάχαλο. Ένα (ανα) φερόμενο ως Νεοελληνικό Κράτος ανυπόληπτο, αναρχοκρατούμενο, άδικο, με καταπάτηση των δίκαιων, θεμιτών, κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της πλειονοψηφίας. (Πέραν πάσης λογικής και δημοκρατικότητας) εκθειάζονται, προβάλλονται, αναδεικνύονται, γίνονται σεβαστά, μόνο τα δικαιώματα των ποικιλώνυμων μειονοψηφιών. Κάτι που μοιραία οδηγεί σε αυτοκατάργηση της Δημοκρατίας  -η οποία εδράζεται και λειτουργεί- με βάση την αρχή της πλειοψηφίας.

Πίσω από τους ευκολοπαρασυρόμενους, τους αφελείς, τους προβατοποιημένους και τους  κομματοπληγικούς, βρίσκονται οι Δημαγωγοί πολιτικάντηδες, οι κομματοτσοπαναρέοι, και τα κομματόσκυλα που προστατεύουν τις κομματικές στάνες.

Ετούτος ο εσμός των πονηρόβλακων, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά  και κοινωνικοδιαλυτικά.

Λαϊκιστές  ελπιδέμποροι, εμπορεύονται την δημοκρατικότητα πουλώντας (“δημοκρατικά”) φούμαρα και προστασία σε …. “ανήμπορες” μειοψηφίες και μειονότητες για ψηφοσυλλεκτικούς  λόγους. Δηλώνεται -ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο – η αντίθεση (περί απέχθειας και μίσους πρόκειται) στην ευνομία και την τάξη.

Προδήλως οι καταστροφές, η ανομία, η μπαχαλοποίηση και η αταξία, τους εκφράζουν καλύτερα. Απόδειξη ότι στηρίζουν τους έκνομους μπαχαλάκηδες,  προστρέχοντας πάντοτε σε υπεράσπισή τους.

Νομίζουν πως 10 συνδικαλιστές δικαιούνται να νεκρώνουν το μετρό και να ταλαιπωρούν εκατομμύρια συμπολίτες τους.

Ότι μία ολιγάριθμη παρέα διαδηλωτών πρέπει να διαμαρτύρεται κλείνοντας δρόμους και παραλύοντας το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων.

 Ότι οι καταστηματάρχες του κέντρου άνοιξαν καταστήματα για να πάρουν προνομιακή θέση παρακολούθησης πορειών, λεηλασιών, και παντοειδών καταστροφών. 

Ότι οι πολίτες οι οποίοι πηγαίνουν να ψωνίσουν εκεί το κάνουν επειδή είναι εθισμένοι στα καπνογόνα, τις μολότοφ, τους πυρπολισμούς. 

Φωνές “δημοκρατικής” απόγνωσης, από κόμματα (πωρωμένων δημοκρατών) “ανεξάρτητα”  ΜΜΕ που “ανησυχούν” μήπως εγκατασταθεί : Αστυνομικό Κράτος Ακροδεξιάς.

Προδήλως κάποιοι δεν αρέσκονται στον Νόμο και την Τάξη, αλλά προτιμούν την ασυδοσία και “Κράτος  μπαχαλάκηδων” θέμα επιλογής!

Το ζητούμενο – εδώ και δεκαετίες δυστυχώς -δεν είναι μια ακόμη , δική μου διαπίστωση, αλλά τι (επιτέλους) πρέπει να γίνει.

Τη λύση δεν φαίνεται πως είναι σε θέση να δώσουν οι “πολιτικοί” μας, αλλά ο λαός. 

Θα μου παρατηρήσετε πως -πρόσφατα- ο λαός επέλεξε νέα Κυβέρνηση η οποία, μεταξύ άλλων, εξελέγη, επειδή υπεσχέθη ότι θα εφαρμόσει το δόγμα “Νόμος και Τάξη”. Αμ δε ! Αυτά εδώ δεν γίνονται γιατί – διαχρονικά- οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις (άρα και η παρούσα) καμώνονται πως δεν παίρνουν το λαϊκό μήνυμα της κάλπης και συνεχίζουν τον αντιπολιτευτικό χαβά τους.

Πρόταση: Δ η μ ο ψ ή φ ι σ μ α.

Με το ερώτημα: Θέλετε να μπει τάξη, να εφαρμόζονται οι  νόμοι; ΝΑΙ ή ΌΧΙ. 

Αν λοιπόν -όπως ακράδαντα πιστεύω –  επικρατήσει ΝΑΙ, τότε η Κυβέρνηση -απρόσκοπτα – θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση, χωρίς να φοβάται κομματοκατευθυνόμενες, ή αποδεκτές έκνομες συμπεριφορές. 

ΥΓ: Όσο για το αν κινδυνεύει η Δημοκρατία μας: Ποιός πραγματικά νοιάζεται; Πάντως προσωπικά, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα /νοιάστηκα για κάτι, που ουσιαστικά δεν υφίσταται (επειδή κάποιοι ελεεινοί – δήθεν θιασώτες της δημοκρατίας -φρόντισαν να την ακυρώσουν στον τόπο που γεννήθηκε!-).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ