Windows 10: Βρήκε κενό ασφαλείας η NSA – Κίνδυνος για επίθεση χάκερς σε εκατομμύρια λογαριασμούς


Η NSA αποκάλυψε το κενό ασφαλείας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πόσο καιρό γνώριζε περί αυτού.

Σε μια πρωτοφανή για μυστική υπηρεσία κίνηση που μάλλον δεν έχει προηγούμενο, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ – ο Μεγάλος Ωτακουστής- αποκάλυψε δημοσίως ότι βρήκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι χάκερ ή άλλοι κακόβουλοι παράγοντες.

Κανονικά θα περίμενε κανείς -μετά και τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν- η NSA να αποσιωπήσει την «κερκόπορτα» και να την αξιοποιήσει δεόντως προς ίδιον όφελος. ‘Αλλωστε, η ίδια έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι έχει εκμεταλλευθεί διάφορες «τρύπες» στα προϊόντα της Microsoft για να «χακάρει» υπολογιστές-στόχους, χωρίς ποτέ να ενημερώσει την εταιρεία. Και δυστυχώς αργότερα μερικά από αυτά τα «εργαλεία» κυβερνοκατασκοπείας έπεσαν και σε χέρια κανονικών χάκερ.

Ήδη η Microsoft έσπευσε να κυκλοφορήσει ευρέως ένα «μπάλωμα» για το πρόβλημα, ενώ νωρίτερα είχε στείλει την αναβάθμιση ασφαλείας στον αμερικανικό στρατό και σε άλλους «ευαίσθητους» χρήστες με διαβάθμιση.

Η NSA αποκάλυψε το κενό ασφαλείας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πόσο καιρό γνώριζε περί αυτού, προτού το αποκαλύψει στην Microsoft.

Η Υπηρεσία υποστήριξε ότι και στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει εταιρείες για ανάλογα προβλήματα, αλλά με διακριτικό τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ