Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ποιος εισηγήθηκε την πρόταση Σακελλαροπούλου – Όλο το παρασκήνιο


Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που προτείνεται για τον προεδρικό θώκο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή ήθελε μία γυναίκα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου υπήρχε ως πρόταση από τις πρώτες κιόλας μέρες των συζητήσεων.

Η πρόεδρος του ΣτΕ δεν προέρχεται από την Κεντροδεξιά και θεωρείται μία υπερκομματική και, κατά πολλούς, ενωτική υποψηφιότητα. Ο πρωθυπουργός λοιπόν, παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να προτείνει πολιτικό πρόσωπο, δεν άλλαξε την αρχική του θέση. Την πρόταση της κ. Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με το OPEN, εισηγήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Μία ανώτατη δικαστής στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην Δικαιοσύνη ως κεντρικού αρμού της Δημοκρατίας. Τη διάθεση της κοινωνίας να αρθεί πάνω από διχασμούς και κομματισμούς και να ζήσει με κανόνες, ασφάλεια και ευημερία» σημείωσε κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, το απόγευμα της Τετάρτης (15/01). «Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, τιμώντας στο πρόσωπό της την σύγχρονη Ελληνίδα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι επιφανής νομικός και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους συναδέλφους της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μάλιστα, κατά την εκλογή της στη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2018, καταχειροκροτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου επελέγη σε αυτή τη θέση με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που την ήθελαν να προτείνεται για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα εκείνη απέφευγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι κάτι το οποίο της φαίνεται πολύ μακρινό και ένα τεράστιο βάρος που δεν μπορεί να υπηρετήσει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ