Ραγδαίες εξελίξεις: Στη διάσκεψη του Βερολίνου ο Χαφτάρ


Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε να συμμετάσχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που θα γίνει την Κυριακή, σύμφωνα με τo Sputnik. 

To Sputnik επικαλείται πληροφορία που μεταδίδει το αραβόφωνο Al-Hadath, επικαλούμενο πηγές από τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό (LNA) του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαφτάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του LNA τη Δευτέρα συναντήθηκε με το πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στη Μόσχα προκειμένου να υπογράψουν σύμφωνο ανακωχής, κάτι που ωστόσο δεν έγινε καθώς οι δύο πλευρές διαφώνησαν.

Μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των αντιμαχόμενων πλευρών καθώς και εκπροσώπους της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Κίνας της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας μεταβαίνει εκτάκτως στη Βεγγάζη, προκειμένου να πείσει τον στρατάρχη Χαφτάρ να συμμετάσχει στη διάσκεψη.

Περισσότερα σε λίγο…

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να μάθετε έγκυρα και έγκαιρα όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς από τη δημοσιογραφική ομάδα με νέες πληροφορίες, εικόνες και βίντεο (όπου είναι δυνατόν να υπάρξουν) για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Με ένα κλικ δείτε εδώ την ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ