ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρώσει τα επιδόματα στους δικαιούχους


Την Τετάρτη (15/01) με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ ενημέρωσε τους δικαιούχους για τις ημερομηνίες πληρωμής ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται από τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Επίσης, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το επίδομα στέγασης, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και η σύνταξη υπερηλίκων, καθώς και το επίδομα ομογενών.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι πλέον δεν μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 καθώς έκλεισε.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα και θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Έτσι, το 2020 το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα, την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ