ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην Αθήνα ο Χαφτάρ


Στην Αθήνα καταφθάνει από ώρα σε ώρα ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, όπως αναφέρουν πληροφορίες λιβυκών μέσων ενημέρωσης

Το αεροσκάφος του ισχυρού άνδρα της Λιβύης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 20:31 και ο Χαλίφα Χαφτάρ, θα διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα φρουρούμενος από δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.

Στο ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος, υποδέχθηκε τον στρατάρχη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η έλευση του επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) στην Αθήνα πραγματοποιείται μόλις τρία εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, που όπως μετέδωσαν νωρίτερα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) αναμένεται να έχει επαφές με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών μεταξύ άλλων. Αύριο Παρασκευή, στις 13:00 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ενώ νωρίτερα, στις 9:30 θα περάσει το κατώφλι του Υπουργείου Εξωτερικών για συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια.

2817092.jpg


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ