Αναδρομική άρση του προστίμου των 100 ευρώ στους συμβολαιογράφους

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σε αναδρομική άρση του προβλεπόμενου προστίμου των 100 ευρώ σε περίπτωση που από τη χρήση ανακριβούς πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ δεν προκύπτει απώλεια εσόδων του Δημοσίου. 

Αναβάλλεται η επιβολή των νέων υποχρεώσεων στους συμβολαιογράφους οι οποίες οδήγησαν τον κλάδο σε αποχή από τη σύνταξη συμβολαίων.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σε αναδρομική άρση του προβλεπόμενου προστίμου των 100 ευρώ σε περίπτωση που από τη χρήση ανακριβούς πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ δεν προκύπτει απώλεια εσόδων του δημοσίου.

Επιπλέον αναστέλλεται μέχρι την 30η Ιουνίου 2020 η εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47,48 και 49 του ν 4646/2019 οι οποίες αφορούν νέες υποχρεώσεις σε θέματα φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων, θέματα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παιχνίδια καθώς και θέματα υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων, ενώ προβλέπουν μεταξύ άλλων και επιβολή προστίμου στα πρόσωπα που παραβαίνουν σχετικές υποχρεώσεις τους

Η εν λόγω διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ από την 12η Δεκεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι για τα θέματα αυτά οι συμβολαιογράφοι έχουν προχωρήσει σε αποχή έως τις 26 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την τροπολογία αίρεται αναδρομικά από 1-1-2019 η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ ανά συμβολαιογραφική πράξη στους συμβολαιογράφους και λοιπά πρόσωπα, στην περίπτωση που από τη χρήση ανακριβούς πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ δεν προκύπτει απώλεια εσόδων του δημοσίου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here