Χριστοφορίδης για “perouka gate”: Νομικίστικα τερτίπια Δημάδη για να μη δικαστεί

Στα αστικά δικαστήρια προσφεύγει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Χριστοφορίδης για το περίφημο “perouka gate”.

Πρόκειται για την υπόθεση με τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη – ανταποκριτές στις ΗΠΑ – οι οποίοι το Σεπτέμβριο του 2016 παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι και φορώντας περούκες (σ.σ. κατά παραδοχή τους) τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά. Μάλιστα, κατά την παραμονή του σε ξενοδοχείο είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη υπογράφοντας με το όνομά του.

Σήμερα (17/01/20), το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των δημοσιογράφων, υιοθετώντας και τη σχετική πρόταση που έκανε νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας.
Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης έσπευσαν να μιλήσουν για… δικαίωσή τους. Ωστόσο, ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια ώστε να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης, να αποδειχθεί η πλαστογραφία και να τιμωρηθούν οι δύο δημοσιογράφοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης δήλωσε:

«Να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια επέλεξε ο Θάνος Δημάδης, που κάθισε σήμερα στο σκαμνί του Β’ Μονομελούς, ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας για πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Για την υπόθεση «perouka gate», που απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν (Σεπτέμβριος 2016) εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης, Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου.
Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία την οποία είδε με τα μάτια του το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης (αφού η απόδειξη όπου οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το όνομα μου, αριθμό δωματίου και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα), ενώ την έχει ομολογήσει και ο ένας από τους δύο σήμερα κατηγορούμενους, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Star λίγες μέρες μετά το περιστατικό (21/9/16), λέγοντας ότι η πλαστογραφία έγινε «πάνω στη γρηγοράδα» τους (https://youtu.be/5LO45JhU8OA). Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ομολογία του έγινε σε συνεννόηση με τον Θάνο Δημάδη.
Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφου επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό;
Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου, Περικλή Πασχάκη, να προσφύγει.»

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here