Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την πορνογραφία


Παρότι έρευνες έχουν δείξει πως η πορνογραφία είναι ο μεγάλος εμπνευστής του σεξουαλικού παιχνιδιού, η υπερβολική έκθεση σε αυτή μπορεί να συμβάλει στη στυτική δυσλειτουργία και στο άγχος των ανδρών.

Μια μελέτη σε 2.000 άνδρες, τριάντα ετών, στη Βρετανία, αναφέρει ότι το 50% αυτών είχαν πρόβλημα να φτάσουν σε στύση και να τη διατηρήσουν. Παρόλο που αυτό δεν σημαίνει ότι πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία (ED) ή ότι αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες συνεχώς, το άγχος της ανδρικής απόδοσης φαίνεται να αυξάνεται (μεταξύ ομοφυλόφιλων και στρέιτ ανδρών). Φοβούνται ότι θα αποτύχουν να έχουν την επιθυμητή στύση για να κάνουν σεξ – αντίθετα με τους άνδρες που στο πορνό είναι πάντα έτοιμοι για δράση.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι αυτή είναι μια από τις πρώτες γενιές που από νεαρή ηλικία έχει πρόσβαση σε hardcore internet πορνογραφία. Πολλοί εστιάζουν κυρίως στον τρόπο με τον οποίο η κουλτούρα της πορνογραφίας επηρεάζει τις νέες γυναίκες – από το πώς αναμένεται να δείχνουν μέχρι το πώς υποτίθεται ότι συμπεριφέρονται.

Αυτό που φαίνεται να δείχνει αυτή η μελέτη, είναι ότι και οι νεαροί άνδρες έχουν επηρεαστεί σημαντικά βιώνοντας άγχος για την επίδοσή τους. Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση σε πορνό από νεαρή ηλικία δίνει στα αγόρια σαφείς οδηγίες για το πώς αναμένεται να κάνουν σεξ. Οι σταρ του πορνό γίνονται σχεδόν πρότυπα, με τα αγόρια να μην έχουν την αίσθηση ότι το πορνό δεν απεικονίζει μόνο ένα συγκεκριμένο είδος σεξ, αλλά να θεωρούν πως αυτό είναι το μόνο είδος του σεξ. Ακριβώς όπως το πορνό αντικειμενοποιεί τις γυναίκες, το κάνει και με τις επιδόσεις των ανδρών, φαινομενικά αφήνοντας πολλούς νέους άνδρες να ανησυχούν για τις δικές τους επιδόσεις, σε σημείο που δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να αποδώσουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ