Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Επιδότηση έως και 70% για ανακαίνιση σπιτιού – Ποια είναι τα κριτήρια

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον | Ειδήσεις:Νέο Εξοικονομώ κατ’ οίκον-  Επιδότηση έως και 70% για ανακαίνιση σπιτιού – Πότε ξεκινά – Τι αλλάζει σε κριτήρια. 

Νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η προκήρυξη του προγράμματος εκτιμάται πως θα βγει τον Ιούνιο.

Το υπουργείο εξετάζει παρεμβάσεις τόσο για την απλοποίηση των διαδικασιών όσο και την βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Τα κριτήρια για το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

Αναφορικά με τα κριτήρια και τους όρους συμμετοχής, σημειώνεται ότι η κεντρική φιλοσοφία των προηγούμενων κύκλων του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» ήταν ο συνδυασμός επιδότησης των παρεμβάσεων σε ποσοστό έως 70%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος των νοικοκυριών και των αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Επιπλέον, η τελευταία αλλαγή που είχε γίνει ήταν ότι δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην υπαγωγή του προγράμματος, δηλαδή μπορούσαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα οικογένειες και ιδιοκτήτες κατοικιών ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τις περιπτώσεις ατομικού εισοδήματος άνω των 35.000 ευρώ και οικογενειακού άνω των 45.000 ευρώ δεν επιτρεπόταν η επιδότηση, αλλά υπήρχε η δυνατότητα άτοκων τραπεζικών δανείων.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here