Πέτσας για αναφορές Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Ενοχλήθηκε από τις ευχαριστίες Χαφτάρ


Την ελπίδα ότι τα θετικά στοιχεία της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη θα βρουν το βηματισμό τους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί της Δευτέρας (20/01), μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας μας στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν και στις οποίες θα μετέχουν και χώρες που δεν συμμετείχαν στις εργασίες της Διάσκεψης.

«Θα το δούμε μετά την ενημέρωση που θα έχουμε από τον κ. Δένδια. Είμαστε επιφυλακτικοί. Εμείς έχουμε κάνει όλη την προεργασία που χρειάζεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα θέματα που την αφορούν.

Για τις αναφορές του προέδρου της Τουρκίας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ενοχλήθηκε προφανέστατα από το γεγονός ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή».

«Δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό. Εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του κοινοτικού κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας. Σε αυτό θα επιμείνουμε ότι και να λέει ο κ. Ερντογάν εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ εάν έχει τις τύχες της Λιβύης στα χέρια του μετά την επίτευξη πολιτικης λύσης έχει δεσμευθεί για την κατάργηση του μνημονίου Τουρκίας – Τρίπολης αλλά και για να συνεχιστούν οι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών «πιάνοντας το νήμα από το 2010».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ