Δημοσίευμα-κόλαφος από την Τουρκία: «Οι Ρώσοι θα αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος»

Ένα προκλητικό δημοσίευμα που εγείρει τόσο ερωτήματα για την εγκυρότητά του, όσο και για το τι σκοπούς εξυπηρετεί δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού» σχετικά με τις επαφές που έχει η Τουρκία με την Ρωσία.

Όπως αναφέρει το philenews.com καταγράφει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sozcu», αναφέρει πω η Ρωσίασχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα την τουρκική υποστήριξη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, ο οποίος αναφέρει πως η Ρωσία θέλει να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της συριακής θαλάσσιας περιοχής κι αυτό προϋποθέτει συνεργασία τόσο με την Τουρκία όσο και με το κατοχικό καθεστώς.

Ο Ο Αταμπάι υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκίαςενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Για το ίδιο θέμα, πάντως, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του σύμβουλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, με τις οποίες ισχυρίζεται ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου. Σημειώνεται ότι το ίδιο αίτημα έχει απορριφθεί από την Άγκυρα δύο φορές στο παρελθόν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ