Διάσκεψη Βερολίνου: «Καρφιά» Χαφτάρ για Ερντογάν – «Ορισμένοι απομονώνονται για τα εγκλήματά τους»


Φωτογραφίες από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη ανήρτησε στο Twitter ο ανεπίσημος λογαριασμός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο Χαλίφα Χαφτάρ, στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα για τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

Αν και η Ελλάδα δεν ήταν ανάμεσα στις χώρες που προσκλήθηκαν στις εργασίες της Συνόδου την Κυριακή, η Αθήνα το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί στον διπλωματικό «πυρετό» και αυτό φαίνεται να το αναγνωρίζει ο επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ.

«Παρόλο που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν ήταν παρόντες αυτοπροσώπως, με την εξαιρετική διπλωματική παρουσία τους ωφέλησαν τον λιβυκό λαό. Η Λιβύη σας ευχαριστεί» ανέφερε ένα από τα πρώτα μηνύματα του LNA λίγες ώρες μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Με νεότερη όμως ανάρτηση του LNA, φαίνεται ότι ο Χάφταρ «καρφώνει» τον πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το μήνυμα και τις φωτογραφίες που ανάρτησε.

Στην πρώτη απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας να κάθεται μόνος του στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ οι άλλες τρεις δείχνουν διαδοχικά στιγμιότυπα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τριμερή με τον Νίκο Αναστασιάδη της Κύπρου και τον Αλ Σίσι της Αιγύπτου.

Σε άλλη φωτογραφία απεικονίζεται ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία.

«Γινόμαστε μάρτυρες μίας μεγάλης μετατόπισης της διπλωματικής επιρροής στην όμορφη αλλά διαταραγμένη γειτονιά μας. Καθώς ορισμένοι απομονώνονται και δαιμονοποιούνται για τα εγκλήματά τους. Άλλοι γράφουν την ιστορία με νέες φιλίες που θέτουν την περιοχή για μια νέα εποχή ειρήνης και συνεργασίας», αναφέρει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφίες.

Η φωτογραφία που «τρολάρει» τον Ερντογάν

Οι φωτογραφίες στο πρώτο tweet του LNA που συνοδεύεται με το σχόλιο «Διπλωματική νίκη για τον λαό της Λιβύης σήμερα, Ευγενική παραχώρηση του γενικού διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Khalifa #Hafter και του φίλου μας # Γαλλία # Ρωσία # Αιγύπτου # UAE # Ιταλίας», δείχνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνουν οι αντιπροσωπίες Ρωσίας και Αιγύπτου με την καγκελάριο Μέρκελ για να επέλθει συμβιβασμός στο Λιβυκό ζήτημα.

Επίσης υπάρχει φωτογραφία του προέδρου της Γαλλίας να συνομιλεί με τον Χαλίφα Χαφτάρ, στο περιθώριο της Διάσκεψης.

Ενώ, μία ακόμα φωτογραφία «τρολάρει» τον Ερντογάν δείχνοντας τον με τεράστιο κεφάλι στο τραπέζι στης Διάσκεψης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ