Εφορία: Ποια είναι τα «πρωτάκια» που πρέπει να βγάλουν κωδικούς TAXISnet

Την πρώτη τους επίσκεψη στην Εφορία θα πρέπει να κάνουν χιλιάδες νέοι για να προμηθευτούν κωδικούς TAXISnet και να αποκτήσουν έτσι πρόσβαση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. 

Συγκεκριμένα, αφορά νέους που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, για φοιτητές που απέκτησαν πέρυσι πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, αλλά και όσοι υποβάλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Για να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, να αποκτήσουν προσωπικό λογαριασμό και να μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση οι «νέοι» φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.

Η διαδικασία της αίτησης είναι απλή. Το μόνο που απαιτείται είναι να επισκεφτούν την Εφορία στην οποία ανήκουν οι φορολογούμενοι και να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Οι νέοι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους λογαριασμό στο TAXISnet.

Η διαδικασία:

  • Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet θα επιλέξουν το Εγγραφή Νέου Χρήστη και στη συνέχεια το Αρχική εγγραφή και θα συμπληρώσουν την αίτηση δηλώνοντας το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που επιθυμούν.
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης θα λάβουν σημείωμα στο οποίο θα αναγράφονται ο ΑΦΜ, η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβούν σε οποιαδήποτε ΔΟΥ για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου.
  • Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν θα σταλεί ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησης και θα υπενθυμίζεται το username.
  • Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet θα επιλέξουν το Ενεργοποίηση Λογαριασμού.

Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού θα πρέπει να συμπληρώσουν:

το username και κωδικό (password) που επέλεξαν κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής

Τον κλειδάριθμο που δόθηκε στη ΔΟΥ με ακρίβεια, συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες και

τα γράμματα που διακρίνουν στην εικόνα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here