Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτηση και αυτοκριτική για ΠτΔ, Λιβυκό και Ψήφο των Αποδήμων


Μία εισήγηση εφ’ όλης της ύλης αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Τρίτης (21/01).

Στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στα εθνικά, τη διαδικασία ανάδειξης Πρόεδρου της Δημοκρατίας καθώς και ο εκλογικός νόμος.

Κατά πολλούς, η θετική ψήφος που έχει δηλώσει ότι θα δώσει στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι ίσως η τελευταία συναινετική κίνηση που θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, έπρεπε να έχει καταθέσει πρόταση με προσωπικότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και να μην αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε σχετικά νωρίς –όταν είδε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο- να έχει καταθέσει πρόταση με προσωπικότητα από την κεντροαριστερά και να μην αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγησή του ετοιμάζεται να καταλογίσει στην κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνες για τους χειρισμούς της όσον αφορά το Λιβυκό και τη μη συμμετοχή της χώρας μας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, όσο και για τους χειρισμούς της απέναντι στον πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, κατά την συνεδρίαση θα επαναλάβει την απόλυτη αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατάργηση της απλής αναλογικής που ευνοεί την συγκρότηση συμμαχικών κυβερνήσεων.

Τα εργασιακά παραμένουν «αιχμή του δόρατος» για την Κουμουνδούρου. Τόσο οι πρόσφατες συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με συνδικαλιστές του ΟΤΕ και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), όσο και η ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τα αποτελέσματα της πολιτικής του στα εργασιακά την προηγούμενη Τρίτη στη Βουλή, μαρτυρούν πως το επόμενο διάστημα θα

Η Κουμουνδούρου ανεβάζει στην ατζέντα της και το θέμα με τον κατώτατο μισθό καθώς όπως έγινε σαφές από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου θα αυξηθεί κατά 50 ευρώ σε βάθος τριετίας, με τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να το εντάσσει στην ερώτησή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας να πληροφορηθεί εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξησή του, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ