Τρεις «έξυπνες» επιλογές για να κάνουμε οικονομία το 2020


Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αποτελεί την καλύτερη χρονική περίοδο για να θέσουμε τους νέους μας στόχους και να αναλογιστούμε τι θέλουμε να αλλάξουμε στη ζωή μας.

«Φέτος θα κάνω οικονομία». Κάθε χρόνο δίνουμε την ίδια υπόσχεση στον εαυτό μας και στα μέσα του ίδιου έτους, την παίρνουμε πίσω. Με τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς για το σπίτι και την οικογένεια να «τρέχουν», δεν είναι εύκολο να καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να κάνουμε έστω και λίγη αποταμίευση.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όσο δύσκολος και αν φαντάζει ο στόχος της αποταμίευσης, δεν είναι ακατόρθωτος. Για την ακρίβεια, σε πολλές περιπτώσεις αρκούν μερικές απλές, «έξυπνες» και λογικές επιλογές, για να μας βοηθήσουν να μην επιβαρύνουμε περισσότερο την τσέπη μας, είτε πρόκειται για τα ψώνια του σουπερμάρκετ είτε για το ρεύμα του σπιτιού ή της επιχείρησής μας.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να αποτελεί, λοιπόν, την καλύτερη χρονική περίοδο για να θέσουμε τους νέους μας στόχους και να αναλογιστούμε τι θέλουμε να αλλάξουμε στη ζωή μας, αξίζει να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας, προκειμένου να καταστρώσουμε το ετήσιο σχέδιο που θα μας βοηθήσει να κάνουμε φέτος οικονομία.

Τα βήματα που ακολουθούν θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε ένα καλό ξεκίνημα προς την επίτευξη του στόχου μας!

  1. Αποτάσσοντας τη δύναμη της συνήθειας

Κακά τα ψέματα. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες οι οποίες αν και επιβαρύνουν την τσέπη μας ή δεν φαντάζουν λογικές, εξακολουθούμε να τις επαναλαμβάνουμε μόνο και μόνο διότι βαριόμαστε ή φοβόμαστε να κάνουμε την αλλαγή και φυσικά, γιατί δεν φροντίζουμε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι. Στην πραγματικότητά όμως, είναι πολύ εύκολο να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες και σε πολλές περιπτώσεις, πολύ πιο συμφέρον για το budget μας. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, φέτος να ξεπεράσουμε τη δύναμη της συνήθειας και να στραφούμε σε πιο λογικές επιλογές, είτε αφορούν στο τηλέφωνο ή το ίντερνετ είτε στο ρεύμα του σπιτιού μας.

  1. Βρίσκοντας την απόλυτη επιλογή οικονομίας για το ρεύμα

Σε ό,τι αφορά στους λογαριασμούς του σπιτιού, η αλήθεια είναι ότι εκείνοι του ρεύματος είναι συχνά οι πιο υψηλοί. Η πλέον «έξυπνη» επιλογή για οικονομία που αξίζει να κάνουμε το 2020, λοιπόν, είναι το να ενημερωθούμε αναφορικά με τους παρόχους ρεύματος στους οποίους μπορούμε να στραφούμε. Για παράδειγμα, μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως, σήμερα η nrg μας προσφέρει ρεύμα με εξαιρετικά χαμηλή χρέωση και για την ακρίβεια, με μόλις 0,06265€/kWh. Γιατί να μην προτιμήσουμε έναν εναλλακτικό πάροχο ρεύματος αν γνωρίζουμε πως θα βγούμε κερδισμένοι; Δεν είναι τυχαίο πως η nrg αποτελεί την πιο έξυπνη επιλογή στο ρεύμα!

  1. Αναζητώντας τα καλύτερα προγράμματα επιβράβευσης

Τέλος, μία ακόμη «έξυπνη» επιλογή που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε φέτος οικονομία είναι το να βρούμε και να εκμεταλλευτούμε τα μεγαλύτερα προγράμματα επιβράβευσης της αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα κάνουμε μια αγορά, θα βγαίνουμε κερδισμένοι. Για παράδειγμα, στο πιο μεγάλο πρόγραμμα επιβράβευσης της αγοράς, το Shell Smart Club στο οποίο συμμετέχει η nrg ως ο μόνος πάροχος ενέργειας, με κάθε νέα σύνδεση στην nrg ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να κερδίζει μέχρι 10.000 πόντους Smart και επιπλέον πόντους Smart κάθε μήνα, με την εξόφληση του λογαριασμού του.

Μήπως, λοιπόν, έφτασε η ώρα να κάνετε εκείνη την αλλαγή και να πείτε «αντίο» στις παλιές συνήθειες που όπως αποδεικνύεται- επιβαρύνουν την τσέπη σας; Λύσεις για να κάνετε οικονομία υπάρχουν, το θέμα είναι να ενημερωθείτε για τις επιλογές σας και να βρείτε τις πλέον λογικές και «έξυπνες» λύσεις!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ