Για πρώτη φορά επισκέψεις παιδιάτρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Για πρώτη φορά, φέτος θα πραγματοποιούνται επισκέψεις παιδιάτρων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ.

Με απόφαση που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από πρωτοβουλία του Διοικητή Σπύρου Πρωτοψάλτη, θεσμοθετείται η διαδικασία τακτικών επισκέψεων παιδιάτρων, με στόχο την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών στους 25 ΒΝΣ του Οργανισμού.

Τι προβλέπεται:

  • η διαμόρφωση και τήρηση φακέλου Υγείας για κάθε παιδί και
  • η ενημέρωση των γονέων και του προσωπικού των Σταθμών σε σχέση με θέματα πρόληψης.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ανέφερε «κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου στους ΒΝΣ του Οργανισμού ενημερώθηκα για την έλλειψη τακτικής παιδιατρικής παρακολούθησης και αμέσως προχωρήσαμε στη λήψη αυτής της πρωτοβουλίας. Με την απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, από τη φετινή σχολική χρονιά, τα παιδιά που φιλοξενούνται στους ΒΝΣ του ΟΑΕΔ θα δέχονται τακτικές επισκέψεις από παιδίατρους οι οποίοι θα παρακολουθούν την υγεία τους ενημερώνοντας παράλληλα τόσο το προσωπικό όσο, φυσικά, και τους γονείς. Ο νέος ΟΑΕΔ θα βρίσκει λύσεις και θα στηρίζει το εργατικό δυναμικό της χώρας με κάθε τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 25 ΒΝΣ του ΟΑΕΔ, οκτώ βρίσκονται στην Αττική και 17 στην Περιφέρεια, και η δυναμικότητα τους καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας 2.060 βρεφών και νηπίων.

Απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από οκτώ μηνών έως τεσσάρων ετών, και τα κριτήρια επιλογής είναι κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ.) και οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος).

Οι ΒΝΣ του ΟΑΕΔ λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο, από τις 6:45 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here