Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αποστολή μας η «προς πόλεμο προπαρασκευή»


Παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας, ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος ανέλαβε την Τρίτη επισήμως καθήκοντα κατά την τελετή που έλαβε χώρα στη Σχολή Ικάρων στο Τατόι

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε μια τεταμένη περίοδο για τη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για το αξιόμαχο και τις δυνατότητες που διαθέτουν για την επιτέλεση των καθηκόντων τους.

«Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η αποτροπή. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι μία και είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται «προς πόλεμο προπαρασκευή» και είναι η μοναδική οδός για τη διαρκή ειρήνη, την οποία Ειρήνη η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα υπηρετεί και επιδιώκει στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της, διατηρώντας Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές και επαρκείς ώστε να την εγγυώνται, διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως το Εθνικό Συμφέρον σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην πρώτη ημερήσια διαταγή του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘA στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα», πρόσθεσε, «υπηρετεί και επιδιώκει την ειρήνη στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της, διατηρώντας Ενοπλες Δυνάμεις ισχυρές και επαρκείς ώστε να την εγγυώνται, διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως το Εθνικό Συμφέρον σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής» και «μετά λόγου γνώσεως, λοιπόν, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι αυτό κάνουν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και εκ του αποτελέσματος, το κάνουν εξαιρετικά».

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ θέλησε να σημειώσει ότι παρ’ όλο που διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, με πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες προκλήσεις, η Ελλάδα αποτελεί, κατά γενική ομολογία, όαση ασφαλείας, νησίδα σταθερότητας και ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής ειρήνης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, τόνισε, παίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις και έτσι είναι «αδήριτη ανάγκη η συντήρηση και η διατήρηση δυνατών και αποτελεσματικών ΕΔ».

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έκλεισε την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τα λόγια του Περικλή προς τους Αθηναίους: «Αντικρίζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρίζουμε από ανδρεία περισσότερο παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο και τούτο για εμάς είναι κέρδος μεγάλο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ