Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό: Έκτακτα μέτρα σε πολλές χώρες – Σε επιφυλακή η Ελλάδα


Σε επιφυλακή βρίσκονται πολλές χώρες καθώς φοβούνται για την εξάπλωση του κοροναϊού που ξεκίνησε από την Ασία και πλέον έχει φτάσει και στην Αμερική.

Την ίδια ώρα, ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Βουχάν και έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο εννέα ανθρώπων στην Κίνα. Μετά τον τελευταίο απολογισμό, οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν πως έχουν καταγραφεί 9 θάνατοι, ενώ έχουν εντοπίσει πάνω από 400 κρούσματα σε 13 επαρχίες.

Ο ιός, που μεταδίδεται μέσω της ανθρώπινης επαφής έχει επεκταθεί και σε άλλες κινεζικές πόλεις, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Σε επιφυλακή Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ είναι σε υψηλή επιφυλακή για να αντιμετωπίσει το νέο κοροναϊό.

Το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, όπως μετέδωσαν τα τοπικά δίκτυα RTHK, Cable TV και TVB, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Ο νέος ιός έχει προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς οι επενδυτές θυμούνται τον τεράστιο αντίκτυπο από το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κατά την επιδημία του 2002/03 που επίσης ξεκίνησε στην Κίνα.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα καθώς η πόλη ενίσχυσε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναΐου.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε αυτό τον μήνα να ελέγχει τους επιβάτες που φτάνουν από την κινεζική πόλη Βουχάν, επίκεντρο της επιδημίας.

«Μετά την επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης θα θέσει σε εφαρμογή επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο εισαγωγής του ιού τη Σιγκαπούρη», ανακοίνωσε το υπουργείο αργά χθες Τρίτη.

Φόβοι για την εξάπλωσή του κατά την κινεζική πρωτοχρονιά

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος, δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας, ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός και με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση προς τους Κινέζους για τις μετακινήσεις τους.

Μέτρα παίρνει και η Τουρκία

Η Τουρκία έχει ετοιμάσει θερμικές κάμερες και έχει λάβει και άλλα προληπτικά μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κοροναϊού, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν κρούσματα ούτε ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κoτζά.

«Έχουμε ετοιμασίες, περιλαμβανομένης και της μεταφοράς ενός επικίνδυνου ασθενούς από την Κίνα στην αίθουσα καραντίνας μας και της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ασθενοφόρου», δήλωσε ο Κοτζά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνέστησε θερμικές κάμερες για την Τουρκία, αλλά εντούτοις πήραμε όλα τα προληπτικά μέτρα, περιλαμβανομένων θερμικών καμερών», πρόσθεσε.

Σε συναγερμό η Αγγλία


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ