Στο ΣτΕ ο Πρόεδρος της Βουλής – Ενημερώνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την ψηφοφορία


Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επισκέφτηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

«Η επιταγή για συναινετική εκλογή του Ανώτατου Άρχοντος, έτυχε και με το παραπάνω εφαρμογής», «σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τασούλας μετέβη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ενημερώσει την κ. Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της, η κ. Σακελλαροπούλου στάθηκε μεταξύ άλλων στην σημασία που έχει για τη χώρα μας η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο «ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η επιστροφή των νέων από το εξωτερικό». Διαβεβαίωσε ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, για να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η ανώτατη δικαστικός εκλέχθηκε σε μια ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία.

Υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 βουλευτές εκ των 294 που παρευρέθησαν από την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

«Παρών» ψήφισαν 33 βουλευτές ενώ σημειώθηκαν και έξι απουσίες.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές Α. Σαμαράς (ΝΔ), Τρ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡΑ2%).

Δεν έστειλαν επιστολή οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Ζουράρις, οι οποίοι ήταν αδικαιολόγητα απόντες από την ψηφοφορία.

Πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν μετά τη ψηφοφορία ότι ο Κώστας Ζουράρις είχε πρόβλημα μετακίνησης ενώ ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα με το αυτοκίνητο και έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ